Golfbaan Amelisweerd

Adres; Mereveldseweg 7, 3585 LH Utrecht
Telefoon; 030-2546648
Provincie: Utrecht

Vlakbij het natuurgebied Amelisweerd is het prachtig golfcomplex Amelisweerd gehuisvest. De stad Utrecht op een paar minuten rijden met tal van uitvalswegen richting alle plaatsen in Nederland. Een golfbaan waar je gemakkelijk naar toe rijdt, niet te ver van de zojuist gestelde hoofdwegen.

Professionele aanpak

Direct al bij binnenkomst en ontvangst valt op dat hier een professionele organisatie aan het werk is. Onze gesprekspartner Jacintha Verkerk, manager bij Amelisweerd, weet exact een sfeer neer te zetten waar golfers plezier aan beleven. Jacintha die de dagelijks leiding in handen heeft ontgaat niets, haar werkplek direct naast de ontvangstbalie waar ook een kleine golfshop is gevestigd, ademt rust uit, elke bezoeker wordt netjes ontvangen en te woord gestaan, zo ook wij van de Nederlandse Golfkrant. De baan is ontworpen door Dick Jol en in 1995 is de baan geopend. In 2002 werd al de A – status verkregen. De golfbaan en de golfclub hebben dezelfde naam, dit geeft ook aan dat de samenwerking met de club op een plezierige wijze plaats vindt.

Het ontwerp van de baan is zo ingedeeld dat er veel bomen en waterpartijen aanwezig zijn. Ook strategisch geplaatste bunkers kom je tegen.

De organisatie is ondergebracht binnen een beheersmaatschappij waarbij alle opstallen, de baan, golfschool etc. zijn ondergebracht. Het restaurant is gepacht door Doffegnies Catering.

Starttijden zijn 14 dagen van tevoren te boeken, zowel online als telefonisch. Een pluspunt bij het reserveren is dat er elke ochtend om 08.00 uur een aantal zogenaamde impulstijden vrijkomen. Binnen de gewilde uren is het dan mogelijk om een starttijd te reserveren. Jacintha is wel blij met deze mogelijkheid, eenieder wil altijd tijdens de gunstige uren golf spelen.

De baan is uitdagend te noemen door veel waterpartijen en moeilijke bunkers, zowel beginnende als geoefende golfers hebben daar soms moeite mee. Jacintha geeft aan dat er jaarlijks toch wel zo’n 2000 greenfeespelers komen golfen bij Amelisweerd, dat is landelijk gezien behoorlijk veel.’

Voor de par 3 is een speciaal golflidmaatschap beschikbaar.

Vanaf de green van hole 9 kan je de Utrechtse Dom zien die ver uitsteekt boven alle gebouwen.

De golfschool wordt gerund door vier pro’s te weten: Egbert Nieboer- Edward de Jong – Peter Cantrell en onlangs is begonnen Mette Hageman die de golf Academy verder gaat uitbreiden.

Clubleden belangrijk

Clubleden zijn bij elke golfclub belangrijk, de senioren hebben de overhand, bij Amelisweerd. Ook veel studenten zijn aangesloten bij de club en met circa 95 jeugdleden doe je goed mee. Floris de Haas de zojuist vetrokken golfpro heeft bij de jeugd veel werk verzet en liet de jeugd vrij om mee te denken met trainingsonderdelen

Alle commissies binnen de club zijn actief bezig om de leden te vermaken met wedstrijden en andere activiteiten, De clubleden maken ook gebruik van het restaurant Doffegnies waar het goed toeven is. De kleine golfshop naast de entree is hoofdzakelijk gespecialiseerd in de dagelijkse golfartikelen die nodig zijn. De businessclub is sinds 2016 weer actief en is vol in ontwikkeling 

Beoordeling

  • Vanaf de grote weg is het maar even rijden tot de baan, niet ingewikkeld.  
  • De baan is goed te bespelen voor elk golfniveau, wel veel water maar niet altijd in het spel, weinig ruis van verkeer aanwezig.
  • De bordjes zijn duidelijk zichtbaar, verkeerd lopen is niet aan de orde.
  • Het parkeerterrein is echter top, binnenrijden door een mooi toegangshekwerk en de parkeerplaatsen netjes in parkeervakken ingericht. Ook de veiligheid is gewaarborgd met een afsluitbaar hekwerk.
  • Gastvrijheid bij Amelisweerd is vanzelfsprekend zoals het hoort.
  • Een modern restaurant met een eigentijds interieur, attente bediening en van zowel de lunch als het diner is de kwaliteit uitmuntend te noemen. Geen poespas maar volledigheid in de menukaart is wat de golfer graag aantreft. Wel jammer dat het restaurant voor niet golfers niet bereikbaar is.
  • Het terras ruim van opzet, je kan overal plaatsnemen, er is voldoende ruimte beschikbaar.
  • De sanitaire ruimten en kleedkamers zijn voldoende, echter een opfrisbeurt van deze ruimten geeft meer glans aan het geheel. De drivingrange ziet er veelbelovend en netjes uit, voldoende mogelijkheden om af te slaan, en ook nog verlicht is deze prima op orde.
  • Kwaliteit en kosten voor een dagje Amelisweerd zijn volkomen in evenwicht. Wel jammer dat er geen arrangementen voorhanden zijn waarbij je kunt golfen met diner en /of lunch.
  • Vooral het golfplezier blijft hangen en een uitstekend restaurant, een leuke baan waar ook de mensen vriendelijk zijn en greenfee spelers ook worden gewaardeerd.

 

De onderstaande onderdelen zijn beoordeeld

Onderdelen                           Hans   Rinus  Ries    Gemiddeld    

Bereikbaarheid                       8          8.5       8          8.1

De baan                                  9          9          9          9

Aanwijsbordjes naar holes     7          8          7          7.3                              

Parkeergelegenheid               9          9.5       10        9.5

Ontvangst/ Gastvrijheid         9          8.9       10        9.3                              

Restaurant                             10        10        10        10

Terras                                     9          9.5       9.2       9.2

Sanitair en kleedkamers        7          8          7.5     7.8

Drivingrange/ overige             8.5       9          7.3       8.2      

Kosten/ kwaliteit                     8          8.6       8.5       8.3

Algemene eindbeoordeling    9          9.4       9.2       9.2

Search