‘Wij leiden serieuze Entertrainers op’ 

WGTF opleiders

Al sinds 1995 is de Dutch Golf Teachers Federation (DGTF) een begrip in golfend Nederland. Veel golfleraren hebben hier hun opleiding genoten en een mooie carrière in de golfwereld opgebouwd. Begin dit jaar kreeg de DGTF een nieuwe directeur én gaat de organisatie verder onder een nieuwe naam: WGTF of The Netherlands.
De Nederlandse Golfkrant ging poolshoogte nemen in Duitsland bij de eerste opleidingsweek van de nieuwe lichting aankomend golfleraren.
 

Kom genieten van de rust en de natuur in de omgeving van Souillac en van een onvergetelijke vakantie in een comfortabel chalet.

Souillac ligt in het noorden van het departement Lot langs de A20 tussen Limoges en Toulouse. De Lot is een prachtige regio in zuidwest Frankrijk, met middeleeuwse dorpjes en schitterende natuur, de rivier de Lot loopt er dwars doorheen en je kunt er perfect wandelen, fietsen of kanoën en uiteraard golfen. Kortom een ideale vakantiebestemming in 2020.

Het 80 hectare grote terrein van de Souillac Golf & Country Club ligt op circa 7 kilometer buiten Souillac te midden van slanke eikenbomen. Verspreid over de golfbaan zijn kleine "hameaux" (wijkjes) in harmonie met de prachtige, natuurlijke en vooral groene omgeving aangelegd. Op het terrein staan 90 chalets, allemaal gebouwd in dezelfde stijl en van alle gemakken voorzien. Elk chalet heeft minstens twee aparte badkamers met toilet. Daarnaast heeft elke hameau een eigen verwarmd zwembad, waar het maar zelden druk is.

Elke maand gaan Ries Rook, en twee wisselende gastspelers op bezoek bij een golfbaan om alle aspecten van de baan te beoordelen.
Hieronder wordt de NNGCC ( Noord -Nederlandse Golf & Country Club in de  “Spotlight “ gezet.

Pollselaan 5
9756 CJ Glimmen
18 holes - een 9 holes par 3 baan
Drivingrange – 2 chipping greens en diverse oefengreens
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.nngcc.nl 
Tel: 050-4062004
---------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------------------

Aangekomen bij de Noord – Nederlandse Golf & Country Club werden wij met veel enthousiasme ontvangen door de dames Janine Douwes (Officemanager) en Annabel Geselschap (secretaris). De baan is gesitueerd op het Landgoed Poll en is 68 hectare groot. De eerste 9 holes gingen open in 1952 en in 1987 volgde de tweede negen holes. Het complex met het architectonische en robuuste clubhuis straalt klasse uit, hier waan je je nog op een golfbaan in de jaren zestig. Het clubhuis is in 1914 gebouwd als landhuis en is sinds 1954 in gebruik als clubhuis.

Het werk van een Greenkeeper omvat meer dan grasmaaien, snoeien of vlaggen plaatsen.

In deze nieuwe reeks komen Greenkeepers aan het woord om hun werk toe te lichten en te vertellen wat zij ervan vinden 

Met Roan Brinkman greenkeeper op golfbaan De Batouwe
Door Ries Rook 

Search