Nadat ze in 2012 koos voor de golfsport waren het hebben van een hoge handicap en het lid zijn bij een golfclub waar jeugdgolf op een laag pitje stond, de 2 grootste obstakels om haar niveau te verhogen.

Het spelen van nationale wedstrijden voor haar was door de minimale handicap verplichting op de future tour een extra obstakel. Ondanks dat we hebben geprobeerd om zelfs buiten mededinging mee te mogen doen omdat de bezetting zeer laag was werd deze mogelijkheid door de NGF niet geboden. Er moest voldaan worden aan de vereiste HCP verplichting terwijl hierdoor eerder het inleveren van verkeerde qualifying kaarten buiten de officiële wedstrijden in de hand wordt gewerkt om zo te kunnen zakken in HCP. Het beleid om vooral het damesgolf te stimuleren maar vervolgens erg strikt de HCP verplichting te hebben werd eerder als negatief ervaren dan als stimulans. Ondanks deze hindernissen hebben we ervoor gewaakt om voor de makkelijke weg te kiezen(sjoemelen met HCP) wat in een later stadium alleen maar een voordeel heeft opgeleverd.

MAANDAG 2 - VRIJDAG 6 SEPTEMBER 2019

Golfbaan Dirkshorn organiseert samen met partners Golfbaan Westwoud, De Zaanse en De Vlietlanden de eerste Camper Golfcup Noord-Holland. Een gezellige sportieve midweek voor golfers met een camper.

Bij de deelnemende golfbanen worden op de speciaal gereserveerde parkeerplaatsen voorzieningen getroffen om uw camper van stroom te voorzien, zodat een comfortabel verblijf gegarandeerd is.

Halverwege de week is een rustdag ingepland, waarop u een extra ronde golf kunt spelen of de omgeving kunt verkennen, bijvoorbeeld per fiets of per Lopifit, een elektrisch aangedreven step. Deze zijn bij Golfbaan Dirkshorn te huur, voor een comfortabele en ludieke tour door de landelijke omgeving.

Inschrijving Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 gestart

Open gespeeld op Golfclub Toxandria te Molenschot. Ook dit jaar is Zwitserleven de hoofdsponsor van het Dutch Junior Open. Inschrijving voor het Zwitserleven Dutch Junior Open is vanaf vandaag mogelijk. De golf-amateurs tot 21 jaar, kunnen zich inschrijven via www.junioropen.nl.

Het internationale toernooi krijgt dit jaar een extra feestelijk tintje omdat het haar 35-jarig bestaan viert. Zo wordt er op zondag 14 juli a.s. een wedstrijd georganiseerd voor alle spelers en speelsters die ooit deelnemer zijn geweest van het Dutch Junior Open. Ook zullen er tijdens het toernooi verschillende feestelijkheden voor spelers en bezoekers georganiseerd worden.

Zwitserleven Dutch Junior Open
Het Zwitserleven Dutch Junior Open is hèt internationale amateur jeugdgolftoernooi voor veelbelovende jonge golftalenten tot 21 jaar uit meer dan 20 verschillende landen. Ook dit jaar wordt een sterk internationaal deelnemersveld verwacht met top jeugdspelers uit onder meer Thailand, China, Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, Wales, de Verenigde Staten en natuurlijk ook Nederland. Voor de winnaar van het Zwitserleven Dutch Junior Open 2019 bij de jongens ligt een wildcard klaar voor het KLM Open 2019.

- Golfwedstrijd met waanzinnige prijzen t.w.v. van liefst € 4.500 - 

Op 15 juni vindt alweer de 5e editie plaats van de succesvolle golfdag op Landgoed & Golfbaan Tespelduyn. Elke golfer met minimaal handicap 54 kan deelnemen aan de 9-holes golfwedstrijd én iedereen maakt kans op de hoofdprijs ter waarde van ruim € 700.

Of je nu vrouw of man bent, een lage of hoge handicap hebt, iedereen heeft even veel kans om te winnen omdat de grote prijzen worden verloot. De scorekaart van deze dag is het lot. Naast de hoofdprijs zijn er liefst 28 prijzen te winnen tijdens de 9-holes individueel stableford-wedstrijd, waarbij er uiteraard voor dames en heren in de verschillende categorieën prijzen zijn te winnen.

“Zowel Club Med als TravelXL Beuk en uiteraard Golfbaan Tespelduyn zijn enorm enthousiast over deze geweldige golfdag”, aldus Peter Duivenvoorde van Golfbaan Tespelduyn. “Dit jaar streven wij ernaar om rond 100 deelnemers te behalen. De golfbaan is dan ook de gehele dag gereserveerd voor dit spectaculaire evenement.

Op woensdag 19 en donderdag 20 juni 2019 wordt op de Hattemse Golf & Country Club (HG&CC) voor het 4e achtereenvolgende jaar gespeeld om het Nederlands Kampioenschap Super Senioren. De wedstrijd, voor deelnemers van 65 jaar en ouder, wordt afgewerkt in een damescategorie en een herencategorie. Er zullen op donderdag 20 juni daarom twee kampioenen worden gekroond. Bij de dames geldt er voor deelnemers een maximale handicapeis (speelsterkte) van 15.0 en voor de heren 13.0.

Exceptioneel is de hole-in-one prijs die beschikbaar wordt gesteld op de 12e hole. De eerste speler die de bal vanaf de afslagplaats in een keer in de hole slaat krijgt de sleutels overhandigd van een heuse nieuwe auto die beschikbaar wordt gesteld door Suzuki dealer Eilander uit Heerde.

Search