GOLF4HEALTH OP KLEIBURG

Op vrijdag 22 maart vindt het – langzamerhand traditionele – Golf4health golftoernooi plaats. Deze keer bij golfclub Kleiburg in het Zeeuwse Brielle. De opbrengst komt ten goede aan Health Promotion South Africa, een organisatie die gezondheidseducatie aanbiedt in Zuid-Afrika en Lesotho. Een mooi, charitatief doel!

 

Veel ziektes en kindersterfte kan voorkomen worden door laagdrempelige en deskundige gezondheidseducatie aan te bieden. Het blijkt een aanpak die vruchten afwerpt. Onderwijs in hygiëne en gezondheid wordt bijvoorbeeld in de vorm van workshops in de townships gegeven. De belangstelling daarvoor is groot, getuige de wachtlijsten. Dat laatste heeft ook te maken met het feit dat zij die de workhop succesvol afronden een certificaat ontvangen waardoor ze eerder een baan in de zorg kunnen vinden.      

De activiteiten in Afrika komen voort uit de grote betrokkenheid voor dit onderwerp van oprichter van de Health Promotors, Harold Robles die ervan overtuigd was dat gezondheidseducatie een mensenrecht zou moeten zijn. Niet voor niets heeft deze organisatie dan ook een partnership met UNESCO Chair Global Health & Education.

Het golftoernooi waaraan bekende (of minder bekende) Nederlanders hun medewerking hebben toegezegd om in een flight mee te spelen staat ook een beetje in het teken van de onlangs tachtig jaar geworden Willem van Hanegem, die op hole 1 de officiële start zal geven. Olga Commandeur, Mariska van Kolck, Klaas Wilting, Tom Okker, Ben Wijnstekers en Tommie Christiaan zullen dan ook van de (golf)partij zijn.

Een flight kost 1000 euro en er zijn nog enkele plekken beschikbaar via www.golf4health,nl.

Robbert Coops (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Search